Systém přírodě blízkých protierozních a protipovodňových opatření a jejich optimalizace v procesu pozemkových úprav. - Bláha, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na systém protierozních a protipovodňových opatření v katastrálním území Smetanova Lhota. Pro výpočet erozního ohrožení byla použita univerzální rovnice ztráty půdy (USLE) a odtokové charakteristiky jsou počítány pomocí odtokových CN ? křivek. Na návrh má vliv několik faktorů. Jsou to srážkový úhrn, vegetační pokryv, půdní charakteristika, morfologie terénu a jiné. Několik výpočtů bylo provedeno pomocí programu ERCN.
System near natural erosion and flood control measures and optimization of the process of land consolidation.
Keywords: Univerzální rovnice ztráty půdy (USLE); CN ? křivky; protierozní a protipovodňová opatření; vodní eroze.; Universal Soil Loss Equation (USLE); Curve Number; erosion and flood control measures; water erosion.