Vztah diverzity a produktivity v travinných společenstvech a jeho mechanismy - Lisner, Aleš (Jihočeská univerzita, 2017)
Pomocí observační studie byl v lučních společenstvech studován vztah nejlepších odhadů produktivity prostředí a druhové diverzity na různých prostorových škálách. V manipulativním experimentu byl na oligotrofní vlhké louce studován vliv hnojení na výšku, růstovou rychlost, míru přežívání a změny v druhovém složení rostlin.
Relationship between diversity and productivity in grassland communities and it's mechanisms
Keywords: Produktivita; Druhová diverzita; Koexistence; Hnojící experiment; Luční společenstva; Prostorová škála; Odhady produktivity; Productivity; Species diversity; Coexistence; Fertilization experiment; Meadow communities; Spatial scale; Estimates of productivity