Školního vzdělávací plán a jeho projekce do výuky odborného výcviku na Střední soukromé škole - Holubová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Vzdělávací program umožňuje získání všeobecných a odborných vědomostí a manuálních a intelektových dovedností potřebných k vykonávání povolání kadeřník. Při sestavování a naplňování ŠVP je respektovaná snaha o vybavení absolventa takovými znalostmi, dovednostmi a postoji, které mu umožní dobré uplatnění na trhu práce. Při sestavování obsahu vzdělávání jsou respektovány požadavky sociálních partnerů příslušné odbornosti.
School plan for education and its projection into the teaching of vocational training at the Secondary Private School
Keywords: Vzdělávací program; výukové metody; výukové kompetence; rámcový vzdělávací program; školní vzdělávací plán; odborné vzdělávání; střední odborná škola; kadeřník; kadeřnice.; The curriculum; teaching methods; teaching skills; general education program; school educational program; vocational training; college; hairdresser.