Genetická variabilita přírodních populací entomopatogenní hlístice Steinernema affine (Steinernematidae) v zemědělské krajině - Hartmann, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Bya provedena genetická analýza 225 vzorků entomopatogenní hlístice Steinernema affine zapoužití 8 mikrosatelitních lokusů. Statistickáanalýza neodhalila korelaci mezi genetickou a geografickou vzdáleností. Vysoká genetická variabilita byla odhalena uvnitř populací. Hlavním vlivem na genetickou variabilitu se zdá být náhodný genetický drift a mutace.
Genetic variability of natural populations of entomopathogenic nematode Steinernema affine (Steinernematidae) in agricultural landscape