Reflexion der niederösterreichischen Landesausstellung 2009: Österreich. Tschechien. Geteilt - Getrennt - Vereint - Fraňková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce reflektuje první přeshraniční Dolnorakouskou zemskou výstavu 2009: Česko. Rakousko. Rozděleni - Odloučeni - Spojeni. Práce se zabývá hlubším kontextem historických, kulturních, hospodářských a demografických témat, na která jedinečná výstava v rámci společné česko-rakouské historie poukázala. Zároveň je velký důraz kladen na zjištění úspěšnosti této výstavy v rámci přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Rakouskem a jejího přínosu pro jednotlivé regiony na poli rozvoje infrastruktury a cestovního ruchu.
Reflection of the Lower Austrian Provincial Exhibition 2009: Czech Republic. Austria. Divided - Separated - United
Reflexe Dolnorakouské zemské výstavy 2009: Rakousko. Česko. Rozděleni - Odloučeni - Spojeni
Keywords: přeshraniční zemská výstava; rakousko-české vztahy; úspěšnost první přeshraniční zemské výstavy; reflexe Dolnorakouské výstavy; Dolnorakouská zemská výstava 2009; Česko; Rakousko; rozdělení; odloučení; spojení; hranice v hlavách; cross-border Provincial Exhibition; relationships between Czech Republic and Austria; success of the first cross-border Provincial Exhibition; reflection of the Lower Provincial Exhibition 2009; Czech Republic; Austria; division; separation; connection; borderlines in heads