Řízení oběžného majetku - Kroupová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je posoudit současné řízení oběžného majetku ve vybraném podniku. Nejprve tato práce charakterizuje oběžný majetek jako celek, vymezuje jeho funkce a strukturu. Dále dopodrobna rozebírá a charakterizuje hlavní tři složky oběžného majetku: zásoby, pohledávky a krátkodobý finanční majetek, a přístupy k jejich řízení. Popisuje vývoj majetkové struktury společnosti ve sledovaném období 2015-2017. Zabývá se optimální výší dodávky materiálu pro zvolený výrobek 9 mm LUGER. Zkoumá jednotlivé doby a rychlosti obratu pro vybrané složky oběžného majetku a porovnává je v letech. Dále práce pojednává o jednotlivých likviditách a čistém pracovním kapitálu. Všechny důležité ukazatele jsou na konec porovnány s konkurenční společností.
Management of Current Assets
Keywords: Oběžný majetek; zásoby; rychlost obratu; náklady; Current assets; inventory; turnover ratio; costs