INSCENOVANÁ FOTOGRAFIE ČESKOSLOVENSKÉ REPUBLIKY V 70. LETECH - Drieniková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce je prozkoumat roli inscenované fotografie na poli Československé republiky v 70. letech 20. století. Mezi prvními kroky bude řádně vysvětlena role fotografie ve druhé polovině 20. století. Nastíněny budou též počátky fotografie - průkopníci, rané metody a důležité objevy. Dalším krokem bude náhled do metodologie, a to jak lze nejen s inscenovanou fotografií pracovat. Její následná kategorizace společně s uvedenými příklady fotografů a jejich děl naskytne celistvý pohled na tuto disciplínu. Uvedeny budou i technické možnosti doby. To celé bude přirozeně zasazeno do společenského, historického a kulturního kontextu.
STAGED PHOTOGRAPHY OF CZECHOSLOVAKIA REPUBLIC IN THE 1970S
Keywords: Klíčová slova: Československo; fotografie; inscenovaná fotografie; metodologie; role fotografie; technika; 70. léta.; Czechoslovakia; methodology; photography; role of photography; staged photography; technique; 70s.