Dopady Společné zemědělské politiky na rozvoj zemědělství a venkova v okresech Český Krumlov a Prachatice - Kolářová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady společné zemědělské politiky (SZP) na rozvoj zemědělství a venkova v okresech Český Krumlov a Prachatice. Teoretická část práce je zaměřena na vznik SZP, její reformy, vstup ČR do EU, zemědělství v ČR před jejím vstupem do EU, a na Program rozvoje venkova 2007-2013 a Program rozvoje venkova 2014-2020. V praktické části je představen vybraný region: okresy Český Krumlov a Prachatice, a jsou zhodnoceny dopady legislativy EU na český venkov a zemědělství. Výzkum je prováděn dotazníkovým šetřením, jak v podnicích se zemědělským zaměřením, tak u soukromých farmářů v okresech Český Krumlov a Prachatice.
The Impacts of the Common Agricultural Policy on Agriculture and Rural Development in the Districts Český Krumlov and Prachatice
Keywords: Společná zemědělská politika; Evropská unie; zememědělství; Common Agricultural Policy; European Eunion; agriculture