Rybníky: významný prvek české krajiny – užitek pro každého z nás (2) - Drozd, Bořek (Český rybářský svaz, 2020)
Jedná se o druhý díl série popularizačních článků věnovaných významu rybníků jako důležitých krajinných prvků ČR pro širokou společnost. Tento díl pojednává o mimoprodukčních (ekosystémových) funkcích rybníků (akumulační, retenční, čistící, klimatizační, zásobovací, biodiverzita, rekreační,…) a dále o budoucnosti jejich obhospodařování včetně návrhu možného řešení dnešní vysoce komplikované situace.
Ponds: an important element of the Czech landscape - benefit for each of us (2)
Keywords: Rybníky; krajinný prvek; mimoprodukční funkce; ekosystémové funkce; změny rybničního obhospodařování; význam rybníků; Ponds; landscape element; non-production functions; ekosystém functions; pond management changes; ponds importance