Vnitrostátní přeprava zboží v kontextu mezinárodního obchodu se zaměřením na Řecko - Česká republika - Holarová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá tématem vnitrostátní přepravy zboží se zaměřením na Česká republika - Řecko. Cílem práce je analýza vybrané společnosti, sledování a optimalizace zásilek jak konečným zákazníkům, tak i velkoobchodům. Dále pak výběr vhodné přepravní společnosti a s tím související vytvořené schéma volby přepravní společnosti. Při vypracování praktické části byli použity tyto metody - analýza, komparace a výsledná data jsou přenesena do programu ArcGIS. Problematika vnitrostátní přepravy je vymezena teoreticky a řeší jak legislativu, tak i obecné pojetí dopravy. Další část je věnována elektronickému obchodování a analýze přepravní společností, zejména společnosti Zásilkovna. Data byla použita z interních zdrojů společnosti Zásilkovna a společnosti Soma n Botanicals CZ/SK. Závěrečná část se soustřeďuje na bodové hodnocení a kvalitu doručování zásilek.
National transport of goods in the context of international trade with a focus on Greece - the Czech Republic
Keywords: doprava; Zásilkovna; elektronické obchodování; optimalizace doručení; přepravní společnosti; transport; Zásilkovna; electronic commerce; delivery optimization; transport companies