Pořízení zásob z jiných členských států a dovoz zásob ze třetích zemí ve vybrané účetní jednotce - Kollmannová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve svém bakalářské práci se zabývám zásobami pořízenými z EU a dovezenými z třetích zemí. Cílem práce je porovnat rozdíly mezi zásobami z pořízených v EU a dovezených z třetích zemí. V teoretické části uvádím charakteristiku zásob, způsoby oceňování, metody účtování a DPH ve vztahu k zahraničnímu obchodu. V praktické části charakterizuji vybranou účetní jednotky. Tato část práce je zaměřena na vybrané účetní operace související s tématem bakalářské práce. Všechny údaje mi byly poskytnuty vybranou účetní jednotkou.
Purchase supplies from other Member States and import supplies from third countries in the selected entity
Keywords: DPH; Evropská unie; účtování; zásoby; zboží; třetí země; VAT; European Union; accounting; supplies; goods; third countries