Barvy a jejich technická interpretace - Krištóf, David (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je nastínit problematiku barevného vnímání, a to jak u člověka, tak v počítačové technice. Celá bakalářská práce se zabývá problematikou správy barev, a součástí této práce je i návod, jak zajistit co nejvěrnější reprodukci barev mezi vstupním a výstupním zařízením.
Colours and their technical interpretation
Keywords: barvy; správa barev; colormanagement; ICC profil; colors; colormanagement; ICC profil