Možnosti zvýšení efektivnosti mzdového systému podniku - Nezvedová, Marie (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá efektivností mzdového systému vybraného podniku. Pod pojmem efektivní mzdový systém podniku, si lze představit správně nastavený mzdový systém. Pro zhodnocení mzdového systému bylo zapotřebí zanalyzovat mzdový systém, náklady a produktivitu práce vybraného podniku. Produktivita práce byla porovnána s největšími konkurenčními podniky na českém a evropském trhu. Na základě zjištěných údajů byla navrhnuta opatření vedoucí ke zlepšení efektivity mzdového systému.
Possibilities of Increasing Effectiveness of Wage System in Company
Keywords: odměňovací systém; mzda; zaměstnanecké benefity; motivace; benchmarking největších konkurenčních podniků; lidské zdroje; produktivita práce; remuneration system; wage; employee benefits; motivation; benchmarking of the largest competitive companies; human resources; labour productivity