Volnočasové aktivity a jejich možnosti při práci s průřezovými tématy na 1. stupni ZŠ - Zachovalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá volnočasovými aktivitami a jejich možnostmi při práci s průřezovými tématy na 1. stupni základní školy.Cílem práce je zjištění postojů učitelů při začleňování průřezových témat do výuky a vytvoření pětidenního programu. Teoretická část práce vymezuje na základě odborné literatury pojem volnočasové aktivity a charakterizuje průřezová témata. Naznačuje postupy začleňování průřezových témat do výuky a nastiňuje možnosti průniků průřezových témat s volnočasovými aktivitami. V praktické části je pomocí dotazníkové metody zjišťován postoj učitelů k začleňování průřezových témat do výuky na základních školách. Stěžejním místem diplomové práce je vytvoření pětidenního programu se zaměřením na environmentální výchovu.
Leisure activities and their posisibilities at work with cross-sectional themes at the first stage of a primary school.
Keywords: RVP ZV; ŠVP; průřezová témata; environmentální výchova; general curriculum for basic education; school curriculum for basic education; cross-senctional themes; environmental education