Zemědělský pacht jako prostředek k zajištění výroby - Bergerová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je zpracování zemědělského pachtu jako prostředku k zajištění výroby. Zvolené téma je na základě výzkumu primárně zaměřeno na porovnání délky pachtu a pachtovného (peněžní či naturální plnění) a další specifika hospodářského využívání zemědělské půdy.
Agricultural Leasing as the Composition of Production
Keywords: zemědělský pacht; občanský zákoník; nový občanský zákoník; pacthtýř; procpachtovatel; výroba; nájem; pachtovní smlouva; Zemědělský Půdní Fond; agricultural leasing; Civil Code; New Civil Code; lesee; lessor; production; rents; lease contract; Agricultural Land Resources