Kreativní účetnictví v oblasti oceňování v podmínkách české účetní legislativy - Blažková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je blíže určit typy a způsoby oceňování. Dále je cílem vyhodnocení možností účetní jednotky v oblasti oceňování v podmínkách české účetní legislativy. Teoretická část je věnována pojmům, které se týkají "kreativního" účetnictví a metod oceňování. Praktická část zahrnuje analýzu oceňování zásob při výdeji ze skladu.
The creative accounting in the valuation in the Czech accounting legislation
Keywords: Kreativní účetnictví; Česká účetní legislativa; metoda oceňování; způsob oceňování; The creative accounting; the Czech accounting legislation; the valuation method; the pricing method