Biologický hluk v okolí farem pro chov dojnic. - Dvořák, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
V chovech hospodářských zvířat způsobuje hluk nejen zavádění a zvyšování mechanizace, ale také hluk způsobovaný samotnými zvířaty, tzn. hluk vznikající životními projevy chovaných zvířat (biologický hluk). Cílem této bakalářské práce je tento hluk změřit na rodinné farmě v Olešnici, zpracovat podle příslušných norem a graficky vyhodnotit. Získané hlukové hodnoty jsou posouzeny z hlediska legislativních a hygienických předpisů a nařízení.
A Biological Noise In The Environment of Farms Breeding Dairy Cows.
Keywords: hluk; zvuk; dojnice; farma; měření hluku; hluková zátěž; ekvivalentní hladina hluku; opatření; noise; sound; dairy cow; farm; measuring of noise; noise stress; equivalent level of pressure; arrangements