Komenského Labyrint světa a Ráj srdce a jeho biblická inspirace - Varady, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce je zjistit vztah Komenského k Písmu a jak s ním pracoval, když psal své dílo Labyrint světa a ráj srdce.
Comenius' Labyrinth of the World and Paradise of the Heart and biblical inspiration
Keywords: Labyrint světa a Ráj srdce; chiliasmus; životopis J. A. Komenského; marnost; pravda; vnitřní křesťanství; biblické knihy; The Labyrinth of the World and the Paradise of the Heart; chiliasm; CV Comenius; vanity; true inner Christianity; biblical books