Analýza genetického založení zbarvení u vybraných populací koní v ČR - Balcarová, Anna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé diplomové práce bylo provést analýzu genetického založení zbarvení ve vybrané populaci koní v ČR. Pro analýzu jsem si zvolila koně plemene Paint horse. Charakterizovala jsem toto plemeno, zabývala se pigmentací a charakteristikou barev a typů vzorů u Paint horse. Dále jsem popsala metody, které jsem následně použila v praktické části. Bylo odebráno 11 vzorků krve koní, u kterých byla zjišťována přítomnost mutace v KIT genu.
Analysis of genetic disposition of colouring in selected populations in the Czech Republic
Keywords: genetika; zbarvení; koně; genetics; colouring; horses