Dojmy z talianskej cesty Alexandra Dumasa staršieho pohľadom jeho cestopisov z rokov 1841-1843. - Koreňová, Noemi (Jihočeská univerzita, 2022)
Cieľom predkladanej diplomovej práce je predstavenie spôsobu, akým Alexander Dumas starší sprostredkováva svoje cestovateľské skúsenosti a dojmy z prvej talianskej cesty po území Toskánska a Kráľovstva oboch Sicílii. Ten je predstavený prostredníctvom výsledkov predošlej vlastnej analýzy cestopisu Une année a Florence a analýzy cestopisov Le Speronare, Le capitain Aréna a Le corricolo.
Impressions of the Italian Journey of Alexandre Dumas from the Perspective of his Travel Books.
Keywords: Alexander Dumas; talianska cesta; cestopis; cestovateľský zážitok; dojmy; romantizmus; Taliansko; Toskánsko; Florencia; Kráľovstvo oboch Sicílii; Neapolské kráľovstvo; Kalábria; Sicília; Alexandre Dumas; Italian journey; travel book; travel experience; impressions; romanticism; Italy; Tuscany; Florence; Kingdom of the Two Sicilies; Kingdom of Naples; Calabria; Sicily