Tvorba 3D modelů existujících budov - Čechová, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá zmapováním metod tvorby 3D modelů existujících budov při použití různých zdrojů dat, např. leteckých snímků a technických výkresů, a ověření těchto metod vytvořením modelu vybrané budovy či soustavy budov z areálu Jihočeské univerzity. Zaměření práce je také na zmapování dostupných fotogrammetrických softwarů, které jsou využity během konverze dat na 3D modely. Výsledkem práce je 3D model budovy Jihočeské univerzity, který byl na závěr upraven v editačním programu pro doladění detailu.
Creation of 3D models of existing buildings
Keywords: 3D model; fotogrammetrie; LiDAR; budova; Blender; Photoscan; 3D model; photogrammetry; LiDAR; building; Blender; Photoscan