Interaktivní tabule při výuce českého jazyka a literatury - Rezková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce bude analýza používání interaktivní tabule jako alternativní pomůcky při výuce hodin českého jazyka a literatury na základní škole. V teoretické části budou vymezeny odborné termíny, bude zde pojednáno o možnostech využití interaktivní tabule pro odlišné formy výuky, o e-zdrojích a programech pro výuku za pomoci interaktivní tabule apod. Výzkumná část se bude zabývat porovnáním způsobu používání interaktivní tabule u učitelů i žáků na menších a větších základních školách ve vybraném okrese. Toto srovnání bude provedeno komparativní metodou. Cílem práce bude zjištění míry a způsobů používání interaktivní tabule v hodinách českého jazyka a literatury na 2. stupni vybraných základních škol.
Interactive whiteboards in the teaching of Czech language and literature
Keywords: Interaktivní tabule; český jazyk; literatura; interaktivní učebnice; DUM; počítač ve výuce; historie tabule; virtuální svět; aplikace; interaktivní výuka.; Interactive whiteboard; Czech language; literature; interactive textbooks; DUM; computer in education; history of board; virtual World; applications; interactive learning.