Analýza běžné mluvy v Kroměříži a jejím okolí - Obadalová, Radka (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce bylo zachytit a zanalyzovat běžnou mluvu lidí žijících v Kroměříži a jejím okolí. Součástí práce je stručný popis zkoumané oblasti a její historie. V teoretické části se pozornost soustředí na popis dialektologie, národního jazyka a rozdělení nářečních skupin. V praktické části je popsaná metodika, která je následována rozborem běžné mluvy, čehož se docílilo pomocí dotazníků. Práce je doplněna použitou literaturou a přílohami.
Analysis of Common Spoken Language in Kroměříž and its Surroundings
Keywords: nářečí; dialektologie; Kroměříž; běžná mluva; analýza; dialect; dialectology; Kroměříž; common spoken language; analysis