Výtvarné objekty v interiéru (praktická práce) - Svobodová, Dana (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část této diplomové práce shrnuje širokou problematiku umístění výtvarných objektů v interiéru, potažmo v exteriéru. Zabývá se pojmy jako tvorba prostředí, klima, prostor, konstrukce, psychické aspekty architektury. Definuje základní tendence v umisťování výtvarných objektů, jejich funkci a uvádí příklady některých umístění výtvarných objektů v architektuře. V praktické části jsou zpracovány návrhy na umístění konkrétního výtvarného objektu v prostoru kulturního zařízení ''Pasáž“ v Třebíči, redesign loga a informační systém budovy.
Artistic objects in interior
Keywords: architektura; výtvarný objekt; interiér; prostor; klima; architecture; artistic object; interior; space; atmosphere