Využití zoorehabilitace v rozvoji předškolních dětí v prostředí mateřské školy - Pekhartová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o možnostech využití canisterapie v mateřské škole. Je rozdělena do dvou částí. Teoretická část nám vymezuje pojmy zoorehabilitace a canisterapie a nahlíží na vývoj dítěte v předškolním věku. V Mateřských školách jsou v dnešní době stále častěji integrovány děti se speciálními vzdělávacími potřebami a metoda canisterapie by mohla být, kromě i možných pozitivních účinků terapie, vhodným mostem ke společnému sblížení dětí se speciálními vzdělávacími potřebami s dětmi zdravými. Praxe nám poodhalí, zda jsou rodiče, ale i paní učitelky nakloněny této nové intervenci v podobě terapie se zvířaty.
Animal assisted activities use in the development of preschool children in the kindergarten
Keywords: zoorehabilitace; canisterapie; terapie; integrace; inkluze; animal assisted therapy/activities; canistherapy; therapy; integration; inclusion