Hodnocení efektivnosti vybrané investice, včetně výběru optimálního způsobu financování - Nohejlová, Darina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo zhodnotit efektivnost vybraného investičního projektu, posoudit dopad daného projektu na výnosnost a finanční stabilitu podniku.Diplomová práce se zabývá konkrétním investičním záměrem, jímž je nákup strojního zařízení. Na základě finanční analýzy dojde ke zhodnocení stavu společnosti. Ta je provedena za pomoci ukazatelů rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity. Poté se práce zabývá objasněním peněžních toků vybraného strojního zařízení, kde jsou určeny kapitálové výdaje, výnosy a náklady plynoucí z investice. Dále dochází k vlastnímu hodnocení investičního projektu. V závěru je posouzena rizikovost daného projektu.
Evaluation of effectiveness of selected investments, including the selection of the optimal method of financing
Keywords: Investiční rozhodování; investiční záměr; čistá současná hodnota; rizikový faktor; ziskovost; Investment decisions; investment plan; net present value; risk factor; profitability