Chov daňků a muflonů ve farmovém chovu - Löffelmannová, Romana (Jihočeská univerzita, 2014)
Chov daňků a muflonů ve farmovém chovu je v našich podmínkách uplatňován zejména v podhorských a horských oblastech, v místech, kde tyto druhy žily volně po dlouhou dobu bez vlivu člověka.Cílem bakalářské práce je shromáždit dostupné informace o chovu daňků a muflonů ve volném chovu a porovnat s farmovým způsobem chovu zejména s ohledem na jejich chování. V literární části bakalářské práce se zaměřím na vyhledání dostupných informací u obou druhů zvířat o podmínkách chovu ve volné přírodě tj. nároky na potravu, odpočinek, velikost teritoria, sociální vztahy, sexuální projevy chování, mateřské chování, biokomunikace apod. Na konkrétní farmě (oboře) se společným chovem daňků a muflonů podchytím stávající podmínky chovu, velikost a strukturu stád, původ zvířat, management stád apod. Podle možností provedu etologická sledování základních projevů chování s cílem podchytit zvyky jednotlivých druhů zvířat, popsat vzájemné vztahy mezi druhy apod.
I chose breeding deer and muflon farmed
Keywords: daněk; muflon; farmový chov; etologie; falloe-deer; moufflon; farm breeding; ethology