Lidová řemesla na Jindřichohradecku a jejich využití v lesní školce Živě v trávě - Kolářová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je přiblížit dětem předškolního vzdělávání lidové řemeslo, seznámit je s jeho historií i současností, a následně je obeznámit s jeho využitím v praxi. Teoretická část shrnuje odborné informace a poznatky o tématice lidových řemesel v oblasti Jindřichohradecka. Další kapitola teoretické části obsahuje poznatky o tradicích a svátcích slavené v lesní školce Živě v trávě. Tato část je zakončena teoretickými informacemi o projektovém vzdělávání. Praktickou část tvoří několik praktických postupů a aktivit na vybraná lidová řemesla. Konkrétní výběr druhů řemesel je dán zejména mou osobní zkušeností při výuce v Živě v trávě.
Folk crafts in Jindřichův Hradec and their use in forest nursery Live in the grass
Keywords: Lidové řemeslo; projekt; tradice; svátky; Folk craft; project; tradition; holidays