Edukace spotřebitele v oblasti problematiky ochrany v boji proti padělkům léků a cigaret - Dvořák, Radek (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce rozpracovává problém ochrany duševního vlastnictví a jejího porušování. Podrobně rozpracovává problematiku padělatelství léků a cigaret, zabývá se osobami podílejícími se na padělání a možnostmi distribuce směrem k potencionálnímu zákazníkovi. Soustředí se především na následky, které přináší užití padělku spotřebiteli, vymezuje a analyzuje typické znaky padělků. Komplexně se zabývá celým procesem padělatelství s důrazem na systém včasného varování konečných spotřebitelů. Práce mapuje stávající způsoby poskytování informací směřujících k laické veřejnosti, včetně možnosti rozpoznání padělaných výrobků bez odborných a specifických znalostí u těchto výrobků.
Education of consumer in the issues of protection in the fight against counterfeit medicines and cigarettes