Porovnání způsobů pořízení stálých aktiv konkrétní společnosti - Bešťáková, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je porovnání způsobů pořízení dlouhodobého hmotného majetku z daňového, účetního a finančního hlediska. Teoretická část práce je zaměřena na vymezení a členění dlouhodobého majetku, na ocenění dlouhodobého hmotného majetku při pořízení a na způsoby pořízení dlouhodobého hmotného majetku a jejich účtování. Praktická část je zaměřena na porovnání pořízení dlouhodobého hmotného majetku prostřednictvím vlastních peněžních prostředků, bankovního úvěru a finančního leasingu z daňového, účetního a finančního hlediska.
Comparison of ways to purchases of fixed assets in the concrete corporation
Keywords: dlouhodobý hmotný majetek; pořízení dlouhodobého hmotného majetku; vlastní peněžní prostředky; bankovní úvěry; finanční leasing; tangible fixed assets; purchase of tangible fixed assets; own funds; bank loans; financial leasing