Vyprávění příběhů ve výuce angličtiny na prvním stupni základních škol - Štětina, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou používání příběhů ve výuce angličtiny na prvním stupni základních škol. Teoretická část práce je zaměřena na význam používání příběhů ve výuce cizího jazyka a metodiku práce s příběhy. Ve výzkumné části práce byly sestaveny dva dotazníky. První je určen učitelům angličtiny na prvním stupni základních škol a druhý dětem - jejich žákům. Cílem obou dotazníků bylo zjistit, jakou důležitost mají příběhy pro děti, jakou roli hrají ve výuce angličtiny a jak dětem napomáhají při její výuce.
Storytelling in the primary English classroom
Keywords: storytelling; vyprávění příběhů; příběhy; pohádky; první stupeň základních škol; storytelling; primary English classroom; stories; fairy tales