Příprava rekombinantního serpinu Iripin-4 z klíštěte Ixodes ricinus a ověření jeho funkce. - Charvátová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
V této práci byl klíštěcí rekombinantní protein Iripin-4 exprimován v kompetentních buňkách E. coli. Následně byl z těchto buněk extrahován a přečištěn pomocí afinitní a rozměrově vylučovací chromatografie. Inhibiční funkce Iripinu-4 byla otestována pomocí inhibičních enzymatických esejí.
Preparation of the recombinant serpin Iripin-4 from the tick Ixodes ricinus and verification of its function.
Keywords: serpin; rekombinantní protein; proteáza; inhibitor proteáz; exprese proteinu; klíštěcí sliny; chromatografie; elektroforéza; western blot; PCR; serpin; recombinant protein; protease; protease inhibitor; protein expression; tick saliva; chromatography; electrophoresis; western blot; PCR