Stroje pro sklizeň píce: příprava výukových materiálů - Zukal, Martin (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce poskytuje přehled o strojích pro sklizeň píce. Práce je rozdělena do kapitol podle jednotlivých typů strojů a poskytuje pohled na jejich agrotechnické požadavky, rozdělení, popis základních prováděných operací a popis jejich základního fungování. Práce by měla sloužit jako doplňující výukový text pro studenty Katedry zemědělské, dopravní a manipulační techniky Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity. Informace a parametry jsou zjištěny z odborné literatury o zemědělské technice, propagačních materiálů a internetových stránek výrobců a prodejců této techniky.
Forage harvesting machines: preparation of educational materials
Keywords: sklizeň; stroje; píce; žací; obraceče; shrnovače; samojízdné; sklízecí; řezačky; sběrací; senážní; vozy; lisy; plnící; ovíjení; seno; siláž; senáž; balík; harvest; machinery; forage; mowers; tedders; rakes; self-propelled; harvester; cutters; picking; sowing; wagons; presses; filling; wrapping; hay; silage; package