Využívání historických bojišť v rozvoji cestovního ruchu v České republice - Šulitková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce zkoumá, jak využít potenciál bojišť. Tato tematika spadá do temného cestovního ruchu, konkrétně do vojenského cestovního ruchu. Výzkum probíhal pomocí dotazníku převážně v Jižních Čechách, hlavně v Písku a okolí. Hlavním cílem je zjistit, jak zlepšit bojiště a jejich okolí pro návštěvníky. Tato místa by měla být atraktivnější, aby se dosáhlo vyšší návštěvnosti. Práce se zabývá konkrétně bojištěm u Sudoměře, kde se nachází mohyla Jana Žižky, která je dominantou celé oblasti. Výsledky výzkumu by měly přinést reálné návrhy, jak udělat místo atraktivnější a přilákalo se tak více návštěvníků.
The use of historic battlefields for tourism development in the Czech republic
Keywords: bojiště; potenciál; atraktivita; cestovní ruch; vojenský cestovní ruch; battlefield; potential; attractiveness; tourism; military tourism