PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE - Illyová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce "Prevence sociálně patologických jevů na základní škole" se zabývá problematikou těchto jevů, a to s důrazem na teoretická východiska. Práce je rozdělena na část teoretickou a na část praktickou. V teoretické části jsou charakterizovány základní pojmy a rozebrány jednotlivé sociálně patologické jevy. Dále je v teoretické části možné nalézt možné příčiny vzniku těchto jevů či preventivní opatření. V praktické části byla provedena případová studie Gymnázia v Prachaticích, jejíž součástí je také dotazníkové šetření určené nejenom pro žáky této školy, ale i pro vyučující.
Prevention of the socio-pathological phenomena at the primary school
Keywords: Prevence; sociální patologie; šikana; drogy; návykové látky; minimální preventivní program; Prevention; social pathology; chicane; addictive drugs; drugs; minimal preventive programme