Význam managementu kvality v počátečních fázích výroby - Benešová, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se zaměřuje na řízení kvality. Hlavním cílem bylo analyzovat systém řízení kvality v počátečních fázích výroby konkrétní společnosti a poskytnout doporučení, jak tento systém vylepšit s ohledem na nalezené výsledky a informace. Teoretická část byla vypracována z odborné literatury a elektronických zdrojů. V této části byly vysvětleny základní pojmy řízení kvality.Praktická část je zaměřena na společnost v Jihočeském kraji. Tato část práce představuje charakteristiku společnosti a analýzu současného stavu systému jakosti při vstupní kontrole materiálů a komponent. Důraz je kladen na manipulaci se zbožím, které nesmí být před uvedením do výroby poškozeno. Implementace všech těchto doporučení by měla vést ke zvýšení kvality a zefektivnění celého procesu společnosti.
The importance of quality management in the initial stages of production
Keywords: Kvalita; řízení kvality; vstupní kontrola; manipulace s materiálem; řízení neshodného produktu; Quality; quality management; incoming inspection; material handling; management of nonconforming product