FOOD WASTE - potravinový odpad v domácnostech a maloobchodu - Nová, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá problematikou potravinového odpadu v domácnostech a maloobchodech. Zaměřuje se na příčiny vzniku, možnosti snižování a formy nakládání s tímto odpadem. Součástí práce je provedení výzkumu na úrovni domácností a maloobchodních provozoven. Použité metody se opírají o kvantitativní přístup, jsou provedena dotazníková šetření. Zjištěné výsledky jsou v rámci vyhodnocení výzkumných otázek porovnány s výsledky mezinárodních výzkumů. V závěru práce jsou uvedena doporučení, která by mohla vést ke snížení plýtvání potravinami v domácnostech a maloobchodě.
Food waste in households and retail store
Keywords: potravinový odpad; nakládání s potravinovým odpadem; maloobchod; domácnosti; kvantitativní výzkum; udržitelný rozvoj; COVID - 19; maloobchodní řetězec; food waste; food waste management; retail; households; quantitative research; sustainable development; COVID-19; retail chain