Nové formy distribuce a prodeje potravin se zaměřením na využití možností internetového obchodování - Joklová, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce "Nové formy distribuce a prodeje potravin se zaměřením na využití možností internetového obchodování" si klade za cíl na základě analýzy trhu potravin doporučit reálné uplatnění nových forem prodeje potravin se zaměřením na využití internetu. První část je zaměřená na teoretické poznatky, které vysvětlují základní pojmy související s tématem. V druhé části jsem se zaměřila na dotazování a rozhovory. Cílem bylo zjistit, zdali zákazníci nakupují potraviny přes internet, zda by tuto formu prodeje a rozvozu potravin uvítali. A jaké výhody jim nákup přes internet přináší.
New forms of distribution and sales of food with a focus on internet trading" aims to analyze the food market to recommend real realization of the new forms of food sales with the focus on the internet usage.
Keywords: Biopotravina; ekologické zemědělství; farmářské trhy; spotřebitel; internet; internetové obchody; Organic food; organic farming; agricultural markets; consumer; internet; online stores