Multimediální přenosy v síti ethernet - Kalina, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce je ucelený pohled na problematiku přenosu multimediálních dat pomocí datových sítí technologie ethernet. Zabývá se především popisem transportních a signalizačních protokolů, vysvětluje jejich použití, popisuje hlavní funkce a uvádí příklady. Další podstatnou část práce věnuji multicastovému vysílání a řízení kvality služeb v síti pomocí QoS.
Multimedial transmisions in Ethernet
Keywords: Multicast; RTP; RTCP; RSVP; RTSP; SAP; SIP; H.323; MGCP; SDP; SCCP; QoS; MPEG-2; Multicast; RTP; RTCP; RSVP; RTSP; SAP; SIP; H.323; MGCP; SDP; SCCP; QoS; MPEG-2