Management odpadového hospodářství v rámci veřejné infrastruktury vybrané obce - Stejskal, Jakub (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou odpadového hospodářství ve vybrané obci. V teoretické části jsou uvedeny základní pojmy v oblasti odpadového hospodářství, legislativa, možnosti svozu, způsoby nakládání a odstranění odpadu. Praktická část se věnuje analýze odpadového hospodářství v městě Pacov. Práce uvádí množství vyprodukovaného odpadu a porovnává je ve sledovaných letech. Dále se věnuje spolupráci s firmami, které zajišťují zpětný odběr elektrozařízení. V závěru je vyhodnocení současného stavu odpadu na sledovaném území, možné návrhy a doporučení pro případné zlepšení odpadového hospodářství.
Waste management within the public infrastructure of the selected municipality
Keywords: Odpadové hospodářství; komunální odpad; nebezpečný odpad; produkce odpadu; třídění odpadu.; Waste management; municipal waste; hazardous waste; waste production; waste sorting.