Omezení masového rozvoje sinic rodu Microcystis provzdušňováním sedimentu v zimních měsících - Kotil, Václav (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce je prezentována ve formě vědeckého projektu. V této práci byla zhodnocena nová metoda v boji proti obtížnému vodnímu květu, způsobeným sinicí Microcystis ve sladkovodních rezervoárech. Tato metoda využívá provzdušňování sedimentu v zimních měsících a účinně redukuje množství zimujících kolonií Microcystis. Tato práce zahrnuje popis životního cyklu sinice Microcystis a stručně srovnává stávající používané metody.
Elimination of water blooms caused by the cyanobacterium Microcystis using the aeration of the sediment in winter months
Keywords: Microcystis; provzdušňování; životní cyklus; přezimování; Microcystis; aeration; life cycle; overwintering