Doporučená četba na prvním stupni základní školy - Šmikmátorová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce na téma Doporučená četba na prvním stupni základní školy je zaměřena na zmapování dnešní situace doporučené četby. Teoretická část se zabývá charakteristikou a vymezením základních pojmů tohoto tématu, tedy čtenářem, dětským čtenářstvím, čtenářskou gramotností a mimočítankovou a doporučenou četbou. Výzkum je zaměřen na učitele prvního stupně základních škol a je založen na dotazníkovém šetření. Cílem výzkumu je zjištění, jaké postavení má v současné době doporučená četba na prvním stupni základní školy, zda je zadávána a jak ji učitelé organizují.
Recommended reading in the Czech language at primary school
Keywords: čtenář; četba; čtenářská gramotnost; mimočítanková a doporučená četba; the reader; reading; reading literacy; extra reading - book; recommended reading