Účetní etika v podmínkách české účetní legislativy - Houšková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Náplní této bakalářské práce je posouzení významu základních principů a významu účetní etiky v účetní profesi. Zahrnuje legislativní úpravu účetní etiky v ČR, etiku v jednotlivých účetních profesích a aktivity, které jsou v rozporu s účetní etikou. Výsledkem práce je vyhodnocení významu účetní etiky a několik doporučení.
Accounting ethics in the Czech accounting legislation
Keywords: Účetní etika; základní principy; profesní účetní; ohrožení nezávislosti; Accounting ethics; fundamental principles; professional accountants; threaten the independence