Drogová závislost a prevence na střední škole - Stehlík, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je drogová závislost a prevence na střední škole. V první polovině práce se nejprve seznámíme s obdobím, které je charakteristické pro žáky navštěvující střední školu a to adolescence. Následně přiblížíme základní pojmy objevující se na drogové scéně a uvedeme charakteristiku nejčastěji zneužívaných drog adolescenty. V druhé polovině práce seznamuji čtenáře s druhy závislostí a možné prevenci, která ovlivňuje dnešní žáky a nejen je. Praktická část byla zaměřena na zneužívání drog a prevenci mezi žáky střední školy.
Drugs addiction and prevention of secondary school
Keywords: Adolescent; rizikové chování; zneužívání; droga; závislost; prevence; harm reduction.; Adolescent; risk behavior; abuse; drug; addiction; prevention; harm reduction.