Základní vyučovací metody a jejich využití v hodinách výchovy k občanství - Marková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce pojednává o Rámcově vzdělávacím programu, vyučovacích metodách, skupinové práci a hodnocení. Dále obsahuje popis metodologie a výsledky anketního šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak žáci 6. třídy ZŠ nahlížejí na skupinovou práci. Snahou bylo zvýšit aktivitu žáků, zaujmout je vhodným vedením hodiny a dosáhnout lepšího pochopení učiva v hodinách výchovy k občanství.
Basic teaching methods and their use in social studies class
Keywords: vyučovací metoda; funkce metod výuky; klasifikace vyučovacích metod; Rámcový vzdělávací program; anketa; teaching methods; function of teaching methods; classification of teaching methods; general educational program; survey