Koncepce Atlasu Jihočeského kraje. - Pejcharová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce řeší sestavení Atlasu Jihočeského kraje. Jedná se koncepci tematického atlasu regionální úrovně. Rozsah atlasu zahrnuje všechny hlavní složky geografie a stává se tak důležitým zdrojem informací o území. Úvodní kapitoly stanovují cíle a věnují se literatuře, která je k danému tématu přístupná. Následující kapitola přibližuje a hodnotí regionální atlasy, které se zobrazovaným územím vztahují k České republice. Nepostradatelnou částí této práce je analýza dostupnosti dat na regionální úrovni. Dále je uveden samotný návrh oddílů Atlasu Jihočeského kraje spolu s koncepcí jednotlivých mapových listů. Pro vytvoření vizuální představy vznikly ukázkové mapové listy.
The conception of Atlas of the Southbohemian region.
Keywords: koncepce atlasu; tematický atlas; conception of atlas; thematic atlas