VYUŽITÍ LOUTKY V PRÁCI S LITERÁRNÍMI TEXTY V MATEŘSKÉ ŠKOLE - Šebková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce bude vytvoření a realizace jednoduchých výstupů s loutkou, jak s pomocí loutky přiblíţit dětem literární text. Teoretická část ? stručné zmapování dějin českého loutkářství, druhy loutek, základy práce s loutkou a moţnosti výběru textů pro předškolní věk. Praktická část ? konkrétní náměty zdramatizovaných pohádek, příběhů (scénáře) zpracovaných podle literárních předloh různých autorů píšících pro děti. Videozáznam několika individuálních výstupů s loutkou realizovaných ve třídě mateřské školy.
USING PUPPET FOR WORK WITH LITERARY TEXTS IN KINDERGARTEN