Ryby v tématickém celku Člověk a jeho svět. - Trs, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce je analyzovat učivo přírodovědy a navrhnout aktivity prohlubující učivo o rybách s vhodným zařazením do přírodovědně orientovaných předmětů na prvním stupni ZŠ (zejména prvouka a přírodověda). Pro zpracování tématu diplomové práce byly připraveny 2 exkurze na sádky, exkurze na výlov rybníka, zařízení akvária a beseda s rybářem.
Fish in the educational area Humans and Their World
Keywords: 1. stupeň ZŠ; ryby; prvouka; exkurze; nature curriculum; fish; the first level of grammar school; excursions