Místní a regionální tisk na Pelhřimovsku a jeho význam pro regionální marketingovou komunikaci - Lisá, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ?Místní a regionální tisk na Pelhřimovsku a jeho význam pro regionální marketingovou komunikaci? se zabývá místními a regionálními periodiky vycházejícími na území okresu Pelhřimov. Práce se zaměřuje na místní tisk ve městech Pelhřimov, Počátky a Humpolec a zároveň na vybrané tiskoviny vydávané městskými informačními centry. Cílem práce je, na základě obsahové analýzy, zhodnotit význam místního a regionálního tisku pro regionální marketingovou komunikaci a zjistit, jak města komunikují se svými občany. Hlavní část práce obsahuje charakteristiky současně vydávaných periodik na území Pelhřimovska s následnou obsahovou analýzou. Tato analýza je především zaměřena na témata týkající se kultury, sportu, zaměstnání a pamětihodností, které se jako jedny z hlavních podílí na prezentaci města či regionu. Práce vznikla na základě dostupné literatury týkající se tématu, dále za pomoci dokumentů uložených ve Státním okresním archivu v Pelhřimově a propagačních materiálů poskytovaných informačními centry.
Local and regional press in Pelhřimov area and its importance for regional marketing communication
Keywords: Marketingová komunikace; regionální tisk; lokální tisk; Pelřhimovsko; Marketing communication; regional press; local press; Pelhřimovsko