Vybrané formy prodeje biopotravin - specializované prodejny "zdravé výživy". - Petroušková, Romana (Jihočeská univerzita, 2007)
V současné době se stále zvyšuje trend spotřeby potravin původem z ekologických farem. Důvodem tohoto zvyšování je propagace zdravého životního stylu, zvyšující se povědomí veřejnosti o biopotravinách a dostupnost jejich prodeje. Práce analyzuje prodej biopotravin v rámci specializovaných prodejen "zdravé výživy" v Jihočeském kraji. Pomocí dotazníkového šetření jsou zde vymezeny stávající sortiment biopotravin, strutura dodavatelů a jejich spolupráce s prodejnami zdravé výživy. Dále se bakalářská práce zaměřuje na otázku propagace biopotravin ze strany prodejců a na služby, které v souvislosti s prodejem nabízejí.
Selected Forms of Bio-Foods Products Sale, Specialized Shops of Health Food
Keywords: biopotraviny; prodej biopotravin; specializované prodejny "zdravé výživy"; dotazníkové šetření; organic food; sale of organic food; specialized shops selling healthy nutrition; questionnaire enquiry